پايان نامه بررسي عملكرد خانواده و خود تمايز يافتگي در بين دانش جويان با و بدون شكست عاطفي
پايان نامه كارشناسي روانشناسي بررسي عملكرد خانواده و خود تمايز يافتگي در بين دانش جويان با و بدون شكست عاطفي مقدمه خانواده نخستين گروهي است كه به صورت طبيعي وجود داشته و جامعه بر آن بنا شده است كه بوسيله ازدواج زن و مرد تشكيل ميشود و با تولد فرزندان تكامل مييابد اكثر افراد در خانواده بدنيا ميآيند و در خانواده نيز ميميرند خانواده م |
![]() |
دسته بندي | روانشناسي و علوم تربيتي |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 521 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 92 |
پايان نامه كارشناسي روانشناسي
بررسي عملكرد خانواده و خود تمايز يافتگي در بين دانش جويان با و بدون شكست عاطفي
مقدمه
خانواده نخستين گروهي است كه به صورت طبيعي وجود داشته و جامعه بر آن بنا شده است. كه بوسيله ازدواج زن و مرد تشكيل ميشود و با تولد فرزندان تكامل مييابد.
اكثر افراد در خانواده بدنيا ميآيند و در خانواده نيز ميميرند. خانواده مثالوده حيات اجتماعي محسوب ميشود. كه گذشته از وظيفه تكثير نسل و كودك پروري، براي بقاي نوع بشر وظايف متعدد ديگري از قبيل توليد اقتصادي، فرهنگ پذير كردن افراد را نيز بر عهده دارد. بنابراين خانواده عامل واسطهاي است كه قبل از ارتباط مستقيم فرد با گروهها، سازمانها و جامعه نقش مهمي در انتقال هنجارهاي اجتماعي به وي ايفا مينمايد.
مهمترين عامل اجتماعي شدن در زندگي هر انسان تجارب دوران كودكي وي در محيط خانواده است. فضاي خانواده آكنده از مهر و محبت، فداكاري و گذشت، صميميت و گرمي و در عين حال گاهي توام با حسادت ورشك، دشمني و كينه توزي، نفرت و خشم است. كودكان در جريان اجتماعي شدن اينگونه عواطف را در كنار والدين خود تجربه ميكنند. اعضاي خانواده آنقدر به هم وابستهاند كه هر نوع مشكل يا مسئله يك عضو خانواده به طور مستقيم يا غير مستقيم بر زندگي ساير اعضا تاثير ميگذارد.يكي از اين مسايل تمايز از خود مي باشد. از ديدگاه ژان پياژه خودميان بيني (خودمحوري) حالت رواني بهنجاري است كه در آن نبود تمايز ميان واقعيت شخصي (واقعيت از ديدگاه و در ذهن شخص) و واقعيت عيني قابل مشاهده ميباشد. به بيان ديگر خودميان بيني به مفهوم ناتواني در درك نظرهاي ديگران و نبود احساس نياز به جستجوي ديدگاهها و واقعيتهاي موجود موافق و مخالف براي تاييد نظر خود است. در نظام پياژه هر دوره با خودميان بين ويژه خود شروع شده و با تمركززدايي پايان مييابد. در مرحله عمليات عيني نيز كودك خودميان بين (به ويژه در مرحله پيش عملياتي) خود را در مركز جهان ميبيند. اين ويژگي كه در ۲ سالگي (آغاز مرحله پيش عملياتي) در اوج خود ميباشد در شرايط طبيعي و بهنجار در حدود ۱۱ سالگي (پايان مرحله عمليات عيني) به پايين ترين سطح ميرسد و البته جاي خود را به شكلي ديگر كه ويژه دوره عمليات صوري است ميدهد.
فهرست مطالب
مقدمه.. 1
بيان مسئله.. 3
فرضيه.. 5
اهداف.. 5
تعاريف ، اصلاحات وواژهها.. 5
خانواده.. 7
ابعاد خانواده.. 10
الف:فرزند پروري استبدادي(مستبدانه).. 12
ب:فرزند پروري قاطع.. 12
ج:فرزند پروري سهل گير.. 13
موقعيت اجتماعي خانواده.. 19
كاركرد خانواده.. 25
نقش نهاد خانواده در ايجاد احساس امنيت.. 27
مديريت خانواده.. 28
الف- قدرداني كردن.. 28
جو عاطفي خانواده.. 31
نقش الگوهاي روابط خانوادگي در رشد اجتماعي فرزندان 35
مناسبات نوجوان و خانواده.. 41
اثبات وجود.. 42
منفي گرايي.. 43
رابطة افقي به جاي رابطة عمومي.. 43
پذيرش و مقبوليت.. 44
كنترل و آزادي.. 45
واقع بيني به جاي بدبيني.. 45
تمايز از خود.. 46
ويژگي هايي را برشمرد كه اين ويژگي ها عبارتند از: 56
جامعه آماري.. 68
نمونه آماري.. 68
روش نمونه گيري.. 68
ابزار اندازه گبري.. 69
پرسشنامه.. 70
روش تجزيه و تحليل داده ها.. 76