مباني نظري پايان نامه روانشناسي درباره سبك هاي فرزند پروري

۶ بازديد
مباني نظري پايان نامه روانشناسي درباره سبك هاي فرزند پروري

مباني نظري پايان نامه روانشناسي درباره سبك هاي فرزند پروري

دانلود مباني نظري پايان نامه روانشناسي درباره سبك هاي فرزند پروري

مباني نظري پايان نامه روانشناسي درباره سبك هاي فرزند پروري
دسته بندي مباني و پيشينه نظري
فرمت فايل doc
حجم فايل 56 كيلو بايت
تعداد صفحات فايل 35

مباني نظري پايان نامه روانشناسي درباره سبك هاي فرزند پروري

در 35  صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc

توضيحات: فصل دوم پايان نامه كارشناسي ارشد (پيشينه و مباني نظري پژوهش)

همراه با منبع نويسي درون متني به شيوه APA جهت استفاده فصل دو پايان نامه

توضيحات نظري كامل در مورد متغير

پيشينه داخلي و خارجي در مورد متغير مربوطه و متغيرهاي مشابه

رفرنس نويسي و پاورقي دقيق و مناسب

منبع :    انگليسي وفارسي دارد (به شيوه APA)

نوع فايل:     WORD و قابل ويرايش با فرمت doc

 

قسمتي از متن مباني نظري و پيشينه

چارچوب نظري پايان نامه روانشناسي با موضوع سبك هاي فرزند پروري

 

خانواده نخستين پايگاهي است كه پيوند بين فرزند و محيط را به وجود مي آورد. كودك در خانواده پندارهاي اوليه را درباره جهان فرا مي گيرد، از لحاظ جسمي و ذهني رشد مي يابد، شيوه هاي سخن گفتن را مي آموزد، هنجارهاي اساسي رفتار را ياد مي گيرد و سرانجام نگرش ها، اخلاق و روحياتش شكل مي گيرد و به عبارتي اختصاصي مي شود .( (اقليدس؛ نقل از حسيني نسب و همكاران، 1383 رفتار هر عضو خانواده بر رفتار ديگر اعضاء تاثير دارد و سيستم خانواده يك سيستم پويا است و دائماً با رويدادهاي تازه، تغييرات رشدي اعضاي خانواده و تغييرات اجتماعي سازگار مي شود. اما علي رغم اين تغييرات مي توان ويژگي هاي باثباتي را در عملكرد خانواده ها يافت كه نحوه رفتار والدين با فرزندان را با يكديگر تعيين مي كنند.

تقريباً همه والدين از اين كه همه فرزندان شان چگونه باشند، يك تصوير آرماني مي سازند و براي سوق دادن فرزند به سوي اين هدف (تصوير آرماني) روش هاي زيادي را مورد آزمايش قرار مي دهند فرزندان خود را تشويق يا تنبيه مي كنند، براي آن ها سرمشق و الگو ارائه مي دهند، انتظارات و باورهاي خودشان را توضيح مي دهند و سعي مي كنند فرزندان شان را به مراكز آموزشي و تربيتي خاصي بسپارند و براي آن ها دوستاني انتخاب كنند كه با اهداف و ارزش هاي آن ها هماهنگ باشند(بخشاني، 1389 ). امروزه نوجوانان و جوانان به الگوهاي رفتاري مناسب در جمعيت .( احراز شخصيت و برگزيدن صفات لازم براي تعالي و موفقيت پيش از پيش نياز دارند (نجفي، 1381 رابطه والدين با نوجوانان يا شيوه هاي فرزند پروري در گذر از اعمالي است كه اهداف گوناگوني را در بردارد. تربيت اخلاقي و رواني، شناسايي، رشد و پيشرفت استعدادهاي فرزندان، آموزش مهارت ها، آشنا كردن با قوانين و هنجارهاي جامعه از ديد والدين از جمله اين اهداف مي باشند. پارنسنزنيد دو كاركرد اساسي يعني اجتماعي كردن و شكوفايي شخصيت فرزند را براي خانواده در نظر مي گيرد (عزازي، 1376 ). با نگاه گسترده به نقش آموزش و پرورش به عنوان عاملي در فعليت بخشيدن به امكانات بالقوه و ذاتي افراد، انتقال اندوخته تجارب گذشتگان، ارائه ارزش هاي مطلوب، ايجاد مهارت هاي لازم در افراد براي زندگي و بالاخره تسهيل سير حركت وجودي آدمي به سوي كمال و قرب الي الله، اهميت اين نهاد اجتماعي را پيش از پيش نشان مي دهد(صافي، ١٣٨٠ ). از آنجايي كه دانش آموزان به طور كلي سرمايه هاي انساني و توان بالقوه جامعه هستند هر نظام آموزشي براي ترسيم دورنماي روشني از حيات اجتماعي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي خود و جامعه اش بايد بر اين نيروي

انساني تمركز كرده و شرايط لازم براي رشد و بالندگي همه جانبه آن ها را فراهم نمايد تا در آينده شاهد بهره وري بهينه از اين سرمايه گذاري ها باشد (پاشايي، 1387 ). بنابراين براي رسيدن به چشم انداز و اهداف آموزش و پرورش كه فعليت بخشيدن به امكانات بالقوه و ذاتي افراد، انتقال اندوخته تجارب گذشتگان، ارائه ارزش هاي مطلوب، ايجاد مهارت هاي لازم در افراد براي زندگي و بالاخره تسهيل سير حركت وجودي آدمي به سوي كمال و قرب الي الله است (صافي، 1380 ). بايد تدابيري اتخاذ شود تا در اين راستا بتوان شرايطي ايجاد كرد اين اهداف تحقق يابد. در اين بين مشاوران با توجه به نقش و جايگاه ويژه اي كه در بين دانش آموزان دارند مي توانند با برخورداري از مهارت هاي ارتباطي كه از مهمترين ابزارهاي برقراي رابطه مي باشد گامي موثر در اين جهت بردارند.(كريمي، 1389 ).

...

شيوه هاي والدين و روشهاي انضباطي آنان بي ترديد تحت تأثير خصوصيات شخصيتي و سيستم اعتقادي آنان است. والدين سالم و بالغ در مقايسه با والدين نابالغ و ناسالم معمولاً با حساسيت و مهرباني بيش تري به نيازها و اشارات كودكان توجه مي كنند و اين نوع فرزند پروري امنيت عاطفي، استقلال، توانش اجتماعي و موفقيت هوشي را تشويق مي كند. اكثر قريب به اتفاق صاحب نظران بر اين مقوله اتفاق نظر دارند كه نوجواني، دوراني بسيار بحراني است كه عوامل خطر ضمن تهديد سلامت رواني، اجتماعي و عاطفي نوجواني ميتوانند بر پيكر وجودي آنها هم ت أثيرات جبران ناپذيري وارد آورند(اقبالي224،1389)

2-23سبك هاي فرزندپروري

اصطلاح فرزند پروري از ريشه پريو(Pario) به معني  « زندگي بخش » گرفته شده است.هر خانواده شيوه هاي خاصي را در تربيت فردي و اجتماعي فرزندان خويش بكار مي گيرد. اين شيوه ها كه سبك هاي فرزند پروري ناميده مي شود كه متاثر از عوامل مختلفي از جمله عوامل فرهنگي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي و ... مي باشد(جمعه نيا و قرباني)بنابر نظريه تحول رواني اريكسون، شكل گيري شخصيت برطبق مراحل و بر اساس رشد بدني كه تعيين كننده كشش فرد نسبت به جهان خارجي و هشيار شدن وي نسبت به آن است، تحقق مي پذيرد. بر اساس مراحل هشت گانه رواني– اجتماعي اريكسون اهداف و سبك هاي فرزندپروري والدين در مراحل مختلف رشد تغيير مي كند. درمرحله اول رشد رواني- اجتماعي كه اعتماد دربرابر عدم اعتماد است و از تولد تا 18 ماهگي را شامل مي شود،هدف اصلي فرزند پروري پاسخگويي به نيازهاي فرزند است. در مرحله دوم كه خود مختاري در برابر شرم و ترديدناميده شده و از 18 ماهگي تا 3 سالگي را در بر مي گيرد، هدف اصلي كنترل رفتار فرزندان مي باشد. براي كودكان 3تا 5 سال كه در مرحله ابتكار در برابر احساس گناه به سر مي برند، هدف عمده فرزند پروري والدين بايد پرورشخود مختاري كودك باشد. در مرحله چهارم كه اريكسون آن را كارايي در برابر احساس حقارت مي نامد و سنين 5تا 11 سالگي را شامل مي شود، هدف اصلي فرزند پروري، ترقي دادن و پيشرفت كودك است. در سنين نوجواني ومرحله احساس هويت در برابر پراكندگي نقش، هدف اصلي والدين تشويق به استقلال و حمايت هاي عاطفي است(برك، 2001)

دانلود مباني نظري پايان نامه روانشناسي درباره سبك هاي فرزند پروري

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.