پژوهش بررسي ميزان تحمل استرس در بين دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي
پژوهش كارشناسي روانشناسي باليني بررسي ميزان تحمل استرس در بين دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي مقدمه افراد جامعه كنوني بيش از پيش نسبت به استرس و پيامدهاي آن هوشيار شده اند بزرگسالان ، نوجوانان و حتي كودكان از آلودگي محيط زيست امكان وقوع يك جنگ هسته اي به پايان رسيدن منابع طبيعي وجوه اافزوده هاي غذايي و مواد سرطان زا و سخن مي گويند |
![]() |
دسته بندي | روانشناسي و علوم تربيتي |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 80 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 89 |
پژوهش كارشناسي روانشناسي باليني
بررسي ميزان تحمل استرس در بين دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي
مقدمه
افراد جامعه كنوني بيش از پيش نسبت به استرس و پيامدهاي آن هوشيار شده اند . بزرگسالان ، نوجوانان و حتي كودكان از آلودگي محيط زيست امكان وقوع يك جنگ هسته اي به پايان رسيدن منابع طبيعي وجوه اافزوده هاي غذايي و مواد سرطان زا و .... سخن مي گويند و تمامي اسائل بخشي از زندگي روزمره را تشكيل مي دهند . زندگي عصر ما چنان است كه در اغلب خانواده ها پدر و مادر هر دو بايد كار كنند تا بتوانند هزينه اي روز افزون را تامين نمايند . طلاق افزايش يافته ، ازدواج مجدد هم امري نا ممكن نيست افزون رسانه هاي گروهي ، افراد به مشاهده ي صحنه هاي جنگ خشونت ، تخريب ، بي رحمي و مرگ و كشتار عادت داده اند (استوا[1] ، 1998)
استرس يكي از مفاهيم مهم در مطالعه روانشناسي و بهداشت رواني به شمار مي آيد و به كفيات گوناگون در زندگي اطلاق مي شود و به عنوان علل بسياري از درد ها ، ناراحتي ها و بيماري ها و بيماري ها تلقي مي شود . مردم عادي آن را پديده اي رنج آور و ناخوشايند ، پزشكان مسئله را از ديد واكنش هاي فيزولوژيك روانپزشكان بنا را بر فشارهاي عصبي و به كار بردن مكانسيم هاي سايكوفيزيولوژيك و بالاخره روانشناسان آن را تغيير رفتار و حالات هيجاني و بحراني مي دانند (اتكينسون[2] ، ترجمه براهني ، 1368 )
مطالعه استرس به عنوان احساس حاصل از ارزيابي موقعيتي به عنوان فشار يا اضافه باري به منابع روانشناختي ، مطالعه چگونگي تعادل بين جسم و روان است . محققان بر اين نكته توافق دارند كه ما را در وريطه ي يك همه گيري استرس هستيم كه باعث بيماري و حتي مرگ مي شود . اما درباره ي چگونگي تعريف استرس توافق كمتري دارند . تعريف استرس دشوار است . نظريه پردازان مختلف اين اصطلاح را به شيوه هاي مختلفي بكار برده اند . يكي از شيوه هاي رايج تعريف استرس در نظر گرفتن آن به عنوان محرك است . توماس هوامز[3] (1979) استرس را واقعه محركي كه لازم است فرد با آن سازگار شود تعريف كرد . بنابراين استرس به عنوان يك محرك ، هر موقعيتي است كه در خواست هاي غير معقول و فوق العاده را داشته و نيازمند تغيير در الگوي زندگي جاري فرد باشد (هولمزو راهه[4] 1976)
موارد استرس به عنوان يك محرك شامل امتحان بلاياي طبيعي و جدايي زناشويي است اين واقع استرس زا هستند . چون فرد را ملزوم به انجام رفتارهاي سازگارانه براي كنار امدن با درخواست هاي محيطي تحمل شده مي كند .
فهرست مطالب
فصل اول
مقدمه.. 1
بيان مسئله.. 4
اهميت و ضرورت پژوهش.. 8
اهداف پژوهش.. 9
هدف كلي.. 9
سوال پژوهش.. 9
فرضيه هاي پژوهش.. 9
تعاريف نظري و عملياتي.. 10
تعاريف عملياتي.. 10
فصل دوم
مقدمه.. 12
مفهوم استرس.. 12
استرس به عنوان پاسخ دروني.. 17
مقابله با استرس.. 20
انواع روشهاي مقابله.. 21
شيوه هاي مقابله.. 22
تغيير در تفكر.. 24
رژيم غذايي.. 24
ورزش و تمرينات منظم روزانه.. 25
اوقات فراقت و تفريح.. 28
سيستم حمايتي.. 29
شوخي.. 30
انحراف ذهن.. 31
بيانات شخصي خود آفرين.. 31
روشهاي كنار آمدن با استرس.. 32
روش مستقيم.. 32
كنار آمدن دفاعي.. 33
ادبيات نظري.. 33
راههاي مقابله با استرس از ديدگاه پزشكي.. 35
ديدگاه روانشناسي.. 39
شخصيت نوع اول.. 39
دومين نوع شخصيت.. 40
سومين نوع شخصيت.. 40
مقابله با استرس از نظر ديدگاه روانشناسي.. 41
انواع روشهاي مقابله.. 43
پيشينه تحقيق.. 44
تحقيقات انجام شده در خارج از كشور.. 44
تحقيقات انجام شده در داخل كشور.. 47
فصل سوم
روش تحقيق.. 54
جامعه آماري.. 54
نمونه پژوهش.. 54
ابزار پژوهش.. 54
چگونگي جمع آوري اطلاعات.. 55
تجزيه و تحليل داده ها.. 55
فصل چهارم
بخش اول : آمار توصيفي.. 58
بخش دوم آمار استنباطي.. 65
فصل پنجم
نتيجه گيري.. 77
پيشنهادات.. 79
فهرست منابع.. 80