بررسي رابطه بين عملكرد خانواده با پيشرفت تحصيلي دانشجويان پرديس علامه طباطبايي اردبيل در سال 93-94
پايان نامه بررسي رابطه بين عملكرد خانواده با پيشرفت تحصيلي دانشجويان پرديس علامه طباطبايي اردبيل در سال 9394 چكيده هدف از پژوهش حاضر بررسي رابطه بين عملكرد خانواده با پيشرفت تحصيلي دانشجويان پرديس علامه طباطبايي اردبيل در سال 9394 مي باشد پزوهش حاضر توصيفي از نوع همبستگي و جامعه آماري اين پژوهش شامل كليه دانشجويان شهر اردبيل در سال 1391 مي |
![]() |
دسته بندي | روانشناسي و علوم تربيتي |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 113 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 68 |
پايان نامه بررسي رابطه بين عملكرد خانواده با پيشرفت تحصيلي دانشجويان پرديس علامه طباطبايي اردبيل در سال 93-94
چكيده
هدف از پژوهش حاضر بررسي رابطه بين عملكرد خانواده با پيشرفت تحصيلي دانشجويان پرديس علامه طباطبايي اردبيل در سال 93-94 مي باشد پزوهش حاضر توصيفي از نوع همبستگي و جامعه آماري اين پژوهش شامل كليه دانشجويان شهر اردبيل در سال 1391 مي باشد. در اين تحقيق با استفاده از روش نمونه گيري تصادفي چند مرحله اي، بطور تصادفي انتخاب شده است.تعداد نمونه 40 نفر بوده است. ابزار به كار رفته در اين پژوهش تست سنجش عملكرد خانواد است كه به همت ناتان بي اپشتاين، لارنس ام. بالدوين و دوان اس بيشاب تهيه شده است تجزيه و تحليل داده ها ابتدا به صورت توصيفي مي باشد كه شامل (ميانگين، انحراف استاندارد و ... ) و در بخش دوم براي آزمون فرضيه ها از روش همبستگي پيرسون استفاده شد و براي اين منظور از روش آماري SPSS بهره گرفته شد.نتايج نشان دارد بين عملكرد خانواده و پيشرفت تحصيلي دانشجويان رابطه وجود دارد.بين مقياس حل مشكل و پيشرفت تحصيلي دانشجويان رابطه وجود دارد.بين مقياس نقش ها و پيشرفت تحصيلي دانشجويان رابطه وجود دارد.بين مقياس همراهي عاطفي و پيشرفت تحصيلي دانشجويان رابطه وجود دارد.بين مقياس ارتباط و پيشرفت تحصيلي دانشجويان رابطه وجود دارد.بين مقياس كنترل رفتار و پيشرفت تحصيلي دانشجويان رابطه وجود دارد.
كلمات كليدي:پيشرفت تحصيلي-عملكرد خانواده-دانشجويان علامه طباطبايي
مقدمه
يكي از عوامل مهم و موثر در شخصيت نوجوانان ، خانواده آنهاست در اين خصوص محيط خانواده اعم از رابطه ي بين پدرو مادر و همچنين رابطه ي آنها با نوجوانانشان نقش بسزايي در شخصيت و روان آنها دارد.
محيط گرم و دوستانه خانواده كه در آن پدر و مادر و اعضاي ديگر خانواده داراي روابط خوب و صميمانه اي هستند معمولا نوجوانان سالم و با شخصيت مثبت و فعال بار مي آيند كه بازتاب عشق و علاقه ي خانوادگي را به صورت كار و كمك به ديگران نمايش مي دهند.برعكس خانواده از هم پاشيده و زندگي در محيط آلوده و منحرف كنند،عدم مراقبت دقيق والدين و بي توجهي آنان در امر تعليم و تربيت فرزندانشان، رفتارهاي پرخاشگرانه را در نوجوانان پايه گذاري مي كنند كه اين امر در جواني با شدت بيشتر ظاهر مي گردد.
پرخاشگري از جمله مشكلات عمده ي عاطفي در دوران نوجواني است.همه روزه در مدارس نوجواناني مشاهده مي شوند كه گردنده نوجوانان پرخاشگر معمولا قدرت مهار رفتار خود را ندارند و رسوم و اخلاق جامعه اي را كه در آن زندگي مي كنند زير پا مي گذارند.در اغلب موارد والدين و اولياي مدارس با آنها درگيري پيدا مي كنند و حركات آنها گاهي به حدي باعث آزارو اذيت ديگران مي شود كه به اخراج از مدرسه مي انجامد.آنچه كه باعث توجه به رفتار پرخاشگرانه شده است اثرات نامطلوب آن بر رفتار بين فردي و همچنين اثرات ناخوشايند آن بر حالات دروني و رواني افراد است. آمار عنوان دانشآموزان با توجه به استعدادها، علايق، توان و تفاوتهاي فردي در راستاي پيشرفت تحصيلي از اهداف اصلي نظام تعليم و تربيت هر كشوري ميباشد در صورتي كه اين مهم اتفاق بيافتد قطعاً مردان و زنان آينده اين جامعه با علاقه و جديت در عملكرد خود موفقتر بوده و جامعهاي ايدهآل را ميسازند. لذا تمامي دستاندركاران تعليم و تربيت و محقق جامعه بايد سعي داشته باشند به شناسايي عوامل عدم موفقيت و موفقيت دانشآموزان را در جهت پيشرفت تحصيلي سوق دهند تا اهداف مورد نظر نظام تعليم و تربيت محقق شود. به عبارت ديگر با اينكه چرخ تكامل علم بشريت چنان با سرعت پيش ميرود كه تشخيص مقصد نهايي اين حركت شتابدار، كاري بس دشوار است ولي بازهم جوامع بشري حين پيشرفت به سوي تكامل علمي مواجه به مشكلات لاينحل و صعبالعبوري است كه وظيفة مسئولان نظام تعليم و تربيت و محققان را سنگينتر ميكند. از همه مهمتر آفتهاي نظام آموزشي كشور ما افت تحصيلي است كه همه ساله به صورت گوناگون مقدار بسيار زيادي از استعدادهاي بالقوه انسان و منابع اقتصادي جامعه را هدر داده و نابسامانيهاي فردي، اجتماعي را به جاي ميگذارد همه ساله اين پديده در ايران به صورت جنبههاي مختلف شكست تحصيلي چون غيبت مطلق از مدرسه، ترك تحصيل قبل از موعد مقرر، تكرار پايه تحصيلي، غيبت ميان سؤالات تحصيلي دانشآموزان كيفيت عزل تحصيلات دانشآموزان در مقايسه با آن چه بايد باشد. كسب محفوظات به جاي معلومات جلوه مينمايد كه آثار اجتماعي رواني، اخلاقي، عاطفي و اقتصادي زياد مترتب است. بنابراين بايد شرايطي پيشبيني كرد كه پيشرفت تحصيلي مطلوب حاصل و افت تحصيلي به حداقل ممكن بر سر يكي از راههاي كه ميتوان در جهت افزايش پيشرفت تحصيلي كمك گرفت شناخت. مسائل و مشكلاتي است كه مانع رسيدن دانشآموزان بر پيشرفت تحصيلي و برطرف عنوان اين موانع است. بر همين اساس اينجانب تحقيق خود را به بررسي پيشرفت تحصيلي و موفقيت كنوني آن درروند تعليم و تربيت و نقش وضعيت اقتصادي والدين اختصاص داده و حاصل كاوشهاي خود را در اين مقاله گرد آوردهام.
فهرست مطالب
فصل اول
مقدمه.. 1
بيان مسئله.. 4
ضرورت واهميت تحقيق.. 6
اهداف تحقيق.. 7
فرضيه.. 7
متغير هاي تحقيق.. 8
تعاريف نظري و عملياتي.. 8
فصل دوم
پيشينه نظري.. 10
خانواده به عنوان سيستم.. 14
خانواده به عنوان معلم و الگو.. 15
خانواده به عنوان كانون محبت و امنيت.. 15
ابعاد خانواده.. 16
الف:فرزند پروري استبدادي(مستبدانه).. 17
ب:فرزند پروري قاطع.. 18
ج:فرزند پروري سهل گير.. 18
نقش اقتصاد در خانواده.. 21
موقعيت اجتماعي _ اقتصادي و يادگيري.. 22
وضعيت اجتماعي و اقتصادي والدين.. 25
تربيت فرزندان وباروري ثمربخش.. 25
شبكه خانوادگي.. 26
والدين درمسئوليت شريك هستند.. 26
تفاوت محيط زندگي دانش آموزان زرنگ يا پيشرفته با ضعيف 27
پيشينه ي عملي.. 34
فصل سوم
روش تحقيق.. 37
جامعه آماري.. 37
نمونه و روش نمونه گيري.. 37
ابزار پژوهش.. 37
ابعاد مقياس سنجش عملكرد خانواده.. 38
پايايي و اعتبار پرسشنامه ي عملكرد خانواده.. 39
روش تجزيه و تحليل داده ها.. 40
فصل چهارم
تجزيه و تحليل داده ها.. 42
فصل پنجم
بحث و نتيجه گيري.. 49
محدوديت پژوهشي.. 49
منابع و ضمائم.. 51