پايان نامه بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان

۹ بازديد
پايان نامه بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان

پايان نامه بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان

دانلود پايان نامه بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان

پايان نامه بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان تحقيق بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان پروژه بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان دانلود بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استا
دسته بندي پژوهش ها
فرمت فايل doc
حجم فايل 132 كيلو بايت
تعداد صفحات فايل 16

پايان نامه بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان


      جمعيت جهان روز به روز در حال افزايش است و  اين در حالي است كه منابع آبي محدود ميباشد . بر اساس طبقه بندي موسسه بين المللي مديريت  آب((IWMI  ايران جزء كشورهايي است كه تا سال 2025 با مشكل جدي كمبود آب مواجه خواهد شد. ( 3 ).بنابراين مي‎بايست از منابع آب موجود استفادة بهينه بعمل بيايد و راهكارهايي جهت جلوگيري از مصرف زياده ازحد آب بويژه در بخش كشاورزي كه بيش از 90 درصد آب مصرفي را به خود اختصاص داده است انديشيده شود.

     شركت كشت و صنعت كارون بزرگترين شركت توليدي شكر در ايران و يكي از بزرگترين توليدكننده‎هاي شكر جهان است كه از بدو تأسيس اين شركت تاكنون آبياري مزارع نيشكر به روش جوي و پشته انجام مي‎گيرد. مصرف بيش از نياز آب در مزارع مذكور همه‎ساله باعث تلفات آب زياد و افزايش هزينه‎هاي اجرايي زراعت فوق‎الذكر مي‎گردد. اين تحقيق به منظور بررسي تأثير عمق فاروهاي احداثي جهت كشت نيشكر در راندمان آبياري مزارع شركت مي‎باشد.

هـ - بيان مسئله ( شامل تشريح ابعاد , حدود مسئله , معرفي دقيق آن , بيان جنبه هاي مجهول و مبهم , متغيرهاي مربوطه سئوالات تحقيق , منظور تحقيق ) .

   نيشكر يكي از عمده‎ترين گياهان مناطق گرمسيري و نيمه‎گرمسيري محسوب مي‎شود. كه از سال 1340 برداشت اين محصول درقالب شركتهاي نيشكري و ابتدا در كشت و صنعت هفت‎تپه آغاز شد، پس از آن و در سال 1356 شركت كشت و صنعت كارون شروع به فعاليت نمود و اولين سال بهره‎برداري در بخشي از اراضي اين شركت آغاز شد ( 7   ) . اين شركت داراي طول جغرافيائي َ43 و ْ48 ، عرض جغرافيائي َ5وْ32 و ارتفاع از سطح دريا 33/59 متر مي‎باشد (15). كشت و صنعت كارون و هفت‎تپه به ترتيب داراي سطح قابل كشتي معادل 25000 و 12000 هكتار مي‎باشند، در سالهاي اخير كشت و صنعت ميان‎آب با سطحي درحدود 6000 هكتار و شركت طرح توسعه نيشكر و صنايع جانبي با سطحي درحدود 84000 هكتار جهت كشت نيشكر اختصاص داده شده است.                                                      

   شيوة آبياري معمول در كليه شركتهاي ياد شده، آبياري سطحي و به روش جوي و پشته مي‎‎باشد. فصل آبياري در منطقه بسته به نوع كشت متفاوت بوده و براي كشت جديد سال اول 14-13 ماه و براي راتون 8 تا 9 ماه به طول مي‎انجامد (  10  ) با احتساب آب مصرفي كنوني توسط دو شركت كارون و هفت‎تپه و به طور تخميني با درنظر گرفتن سطح آيش، كل  سطح قابل برداشت در خوزستان در حدود 100000 هكتار برآورد گرديده است. كه ميزان آب مصرفي آن در حدود 3 تا 5/3 ميليارد مترمكعب در سال خواهد بود (  4  ) .                                                       

     در سيستم آبياري فارو براساس آمار و ارقام موجود در منطقه خوزستان و باتوجه به تنوع بافت خاك 1200  الي 1500 مترمكعب آب در هرهكتار و طي يك نوبت آبياري مصرف مي‎شود ( 10 ). در منطقه كشت و صنعت كارون براساس آمار و ارقام ارائه شده از واحد آبرساني شركت و جمع‎آوري شده توسط نگارنده در سالهاي اخير مصرف آب 40000مترمكعب به ازاي هر هكتار تعيين شده است و اين درحالي است كه نياز خالص آبياري نيشكر در اين منطقه 21297 مترمكعب در سن پلنت(نيشكر سال اول) برآورد گرديده است (  11   ) .    نياز آبي نيشكر براي

واريته  CP 48-103 در منطقه كشت وصنعت هفت تپه   2564  ميليمتر و براي بازرويي اول 1925 ميليمتر و با استفاده از لايسيمتر زه‎كش‎دار تعيين شده است (  2  )   . هزينة  بالاي استفاده   از كارگر در كشورهاي مختلف باعث گرديده است تا انواع و اقسام فاروها براي آبياري ابداع گردند، زيرا اين كشورها مايل بودند كه هر فرد آبيار بتواند مساحت بيشتري را در طول مدت كار روزانه خود آبياري نمايد( 10 ). در آبياري به روش فارو راندمان كاربرد آب پائين است، عمليات كوددهي در اراضي نيشكر همراه با آب آبياري صورت مي‎گيرد. كه درنتيجه راندمان اين عمليات نيز پائين است.

دانلود پايان نامه بررسي تأثير عمق فارو در راندمان آبياري مزارع نيشكر استان خوزستان

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.