پايان نامه بررسي مشكلات آموزشي مددكاري اجتماعي در دانشگاه پيام نور در سال 1391
پايان نامه و پروژه كارشناسي رشته مددكاري اجتماعي بررسي مشكلات آموزشي مددكاري اجتماعي در دانشگاه پيام نور در سال 1391 مقدمه وقتي سخن از مددكاري ميشود بسياري از افراد به ياد زندانها يا پرورشگاهها ميافتند كه در آنجا افرادي به نام مددكار در دفتر يا واحد مددكاري فعاليت ميكنند اما حرفه مددكاري به فعاليت در دو مكان فوق محدود نميشود بلكه م |
![]() |
دسته بندي | علوم انساني |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 163 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 92 |
پايان نامه و پروژه كارشناسي رشته مددكاري اجتماعي
بررسي مشكلات آموزشي مددكاري اجتماعي در دانشگاه پيام نور در سال 1391
مقدمه
وقتي سخن از مددكاري ميشود بسياري از افراد به ياد زندانها يا پرورشگاهها ميافتند كه در آنجا افرادي به نام مددكار در دفتر يا واحد مددكاري فعاليت ميكنند. اما حرفه مددكاري به فعاليت در دو مكان فوق محدود نميشود. بلكه مددكاري اجتماعي، يكي از رشتههاي كاربردي است كه فارغالتحصيل آن بايد بتواند در مراكز مختلف با استفاده از روشها و تكنيكهايي كه آموزش ديده است، وارد زندگي انسانهايي شود كه به هر دليل اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و خانوادگي دچار مشكل بوده و نميتوانند مشكل خود را به تنهايي حل كنند يا منشأ مشكل خويش را تشخيص بدهند.
در واقع اين افراد ميتوانند به ياري مددكارمشكل خويش را شناخته وحل نمايند. بنابراين اگر بخواهيم اين رشته را به طور خلاصه معرفي كنيم، بايد بگوييم كه هدف رشته مددكاري اين است كه به افراد نيازمند به خدمات اجتماعي كمك كند تا خود را بيابند، مشكل خويش را بشناسند و سپس راه حل آن را پيدا كنند.
رشته مددكاري از جمله رشتههايي است كه داوطلبان هر سه گروه آزمايشي علوم رياضي و فني، علوم تجربي و علوم انساني ميتوانند آن را انتخاب كنند همچنين دانشجويان اين رشته بايد در دوران تحصيل 24 واحد كارورزي و پس از فارغالتحصيلي 2 سال طرح بگذرانند. اين دو ويژگي رشته فوق را متمايز ساخته است، چرا كه فارغالتحصيلان اين رشته به دليل تجربه ناشي از 24 واحد كارورزي در 6 واحد مستقل و 2 سال طرح در سازمانها و مؤسسههاي دولتي، از موقعيت شغلي مناسبي برخوردار هستند. در واقع هر جايي كه اداره رفاه يا امور اجتماعي هست، مددكار اجتماعي ميتواند در آنجا حضور داشته و مسؤوليتي را بر عهده بگيرد. در نتيجه فارغالتحصيلان اين رشته مشكل اشتغال ندارند. اما با وجود مزيتهاي اين رشته، بايد پذيرفت كه رشته مددكاري با مشكلاتي نيز گريبانگير است كه در اين ميان گمنام بودن رشته مددكاري در جامعه و حتي در بين جوانان و داوطلبان كنكور مشكل بسيار بزرگي است.
بيان مسئله
رشته مددكاري از جمله رشتههايي است كه داوطلبان هر سه گروه آزمايشي علوم رياضي و فني، علوم تجربي و علوم انساني ميتوانند آن را انتخاب كنند همچنين دانشجويان اين رشته بايد در دوران تحصيل 24 واحد كارورزي و پس از فارغالتحصيلي 2 سال طرح بگذرانند.
اين دو ويژگي رشته مددكاري را از رشته هاي ديگر متمايز كرده، چرا كه فارغالتحصيلان اين رشته به دليل تجربه ناشي از 24 واحد كارورزي در 6 واحد مستقل و 2 سال طرح در سازمانها و مؤسسههاي دولتي، از موقعيت شغلي مناسبي برخوردار هستند.در واقع هر جايي كه اداره رفاه يا امور اجتماعي هست،
مددكار اجتماعي ميتواند در آنجا حضور داشته و مسؤوليتي را بر عهده بگيرد. در نتيجه فارغالتحصيلان اين رشته مشكل اشتغال ندارند.
انجام مشاوره هاي تخصصي در زمينه مسائل خانوادگي، اجتماعي،فرهنگي و تحصيلي، انجام مداخله هاي موثر در بحران هاي خانوادگي، فردي، اجتماعي، انجام پژوهش هاي اجتماعي در زمينه هاي مداخلات اجتماعي در بخش هاي آسيب اجتماعي فقط بخشي وظايف كلينيك هاي اجتماعي است.
فهرست
بيان مسئله. 2
ضرورت و اهميت تحقيق. 4
سوالات پژوهش. 5
اهداف پژوهش. 6
موقعيت شغلي در ايران. 9
دروس پايه و اصلي. 10
دروس تخصصي. 10
تاريخچه مددكاري اجتماعي. 11
هدف از مدد كاري اجتماعي. 14
آينده شغلي، بازار كار، درآمد. 16
تواناييهاي مورد نياز و قابل توصيه. 17
مصاحبه با استاد دانشگاه. 18
نكات تكميلي. 19
عمده ترين حوزه هاي حضور مددكاران. 30
مددكاري و آموزش آن در ايران. 31
مددكاري در اسلام. 35
اصول مددكاري. 36
ارزشهاي اساسي در مددكاري اجتماعي. 41
مددكاري اجتماعي و حرفه هاي خدمات انساني تحليل مقايسه اي. 44
تفاوت بين حرفه ها. 45
مددكاري اجتماعي حرفه اي منحصر به فرد. 48
ويژگيهاي برجسته. 48
فعاليتهاي مددكاران اجتماعي. 49
جامعه شناسان و مددكاران اجتماعي. 52
روانپزشكان و مددكاران اجتماعي. 53
روان شناسان و مددكاران اجتماعي. 54
مشاوران و مددكاران اجتماعي. 55
فصل سوم. 58
روش تحقيق. 58
نمونه روش نمونه گيري. 59
روش اجرا. 59
تعاريف مفهومي. 60
ابزار تحقيق. 61
روش تجزيه و تحليل داده ها. 61
فصل چهارم. 62
فصل پنجم. 74
بحث و نتيجه گيري. 74
محدوديتهاي پژوهش. 77
پيشنهادات. 78
پيشنهاد به مسئولين دانشگاه. 78
منابع. 79