اثربخشي مداخله شناختي رفتاري بر كيفيت زندگي و سلامت روان مادران داراي كودكان مبتلا به اختلال اوتيسم

۱۱ بازديد
اثربخشي مداخله شناختي رفتاري بر كيفيت زندگي و سلامت روان مادران داراي كودكان مبتلا به اختلال اوتيسم

دانلود پروپوزال و روش تحقيق پايان نامه كارشناسي ارشد اثربخشي مداخله شناختي رفتاري بر كيفيت زندگي و سلامت روان مادران داراي كودكان مبتلا به اختلال اوتيسم

دانلود اثربخشي مداخله شناختي رفتاري بر كيفيت زندگي و سلامت روان مادران داراي كودكان مبتلا به اختلال اوتيسم

دانلود پروپوزال و روش تحقيق پايان نامه كارشناسي ارشد اثربخشي مداخله شناختي رفتاري بر كيفيت زندگي و سلامت روان مادران داراي كودكان مبتلا به اختلال اوتيسم دانلود مقاله دانلود تحقيق دانلود نرم افزار دانلود اندرويد دانلود پايان نامه دانلود پايان نامه كارشناسي دانلود پايان نامه ارشد دانلود پروژه دانلود پروژه پاياني دانلود پروپوزال دانلود گزا
دسته بندي روانشناسي و علوم تربيتي
فرمت فايل docx
حجم فايل 68 كيلو بايت
تعداد صفحات فايل 46

اثربخشي مداخله شناختي رفتاري بر كيفيت زندگي و سلامت روان مادران داراي كودكان مبتلا به اختلال اوتيسم

دانلود پروپوزال و روش تحقيق پايان نامه كارشناسي ارشد

در 46 صفحه ورد قابل ويرايش با فرمت doc

فصل اول

مقدمه

بيان مسئله

ضرورت و اهميت پژوهش

هدف كلي پژوهش

اهداف جزئي پژوهش

هدف كاربردي

سؤالات و فرضيه‏هاي تحقيق

تعريف واژه‏ها

تعريف مفهومي

تعريف عملياتي

فصل دوم

مرور ادبيات و سوابق مربوطه

فصل سوم

روش شناسي تحقيق

شرح كامل روش

مقياس كيفيت زندگي (وضعيت جسماني رواني

پرسش نامه ي سلامت عمومي

جامعه آماري، روش نمونه‏گيري و حجم نمونه

روش‌ها و ابزار تجزيه و تحليل داده‏ها

منابع مورد استفاده

فصل اول

مقدمه:

بيان مسئله:

اختلال اوتيسم  يكي از بيماري‌هاي گروه اختلالات فراگير رشد  مي‌باشد كه با تخريب پايدار در تعامل اجتماعي متقابل، تأخير با انحراف ارتباطي و الگوي ارتباطي كليشه‌اي محدود مشخص مي‌شود. سن شروع اين بيماري از تولد تا حدود سه سالگي مي‌باشد (سادوك، سادوك ، 2009). كودكان و بزرگسالان مبتلا به اين اختلال در زمينه‌ي ارتباط كلامي و غيركلامي، رفتارهاي اجتماعي، فعاليت‌هاي سرگرم كننده و بازي داراي مشكل هستند (درخشنده، 1384). علاوه بر اين ويژگي‌ها، تشخيص دشوار و ديرهنگام، بروز علايم بعد از يك دوره‌ي طبيعي و نرمال رشد، فقدان درمان‌هاي قطعي مؤثر و پيش‌آگهي نه چندان مطلوب اين اختلال، مي‌تواند فشارهاي رواني شديدي را بر خانواده و والدين اين كودكان تحميل كند. در واقع بخاطر مشكلات فراوان اين كودكان، خانواده‌ها و بخصوص مادران آنان از تنش‌ها و فشارهاي رواني زيادي رنج مي‌برند (رياحي، خواجه‌الدين، ايزدي و عشرتي، 1390). كه اين امر مي‌تواند در سلامت رواني  خانواده‌ها و به ويژه مادران آنها تأثير گذارد. سلامت رواني، حالت خاص از روان است كه سبب بهبود،‌ رشد و كمال شخصيت انسان مي‌گردد و به فرد كمك مي‌كند كه با خود و ديگران سازگاري داشته باشد(ابوالقاسمي و نريماني، 1384). تحقيقات بسياري حاكي از اين هستند كه، مادران داراي كودك مبتلا به اوتيسم از سلامت رواني پاييني برخوردارند (هوبرت و اسميت ، 2008؛ رياحي و همكاران، 1390؛ پوراعتماد، خرمي، شيمي، 1386). هوبرت و اسميت (2008) در پژوهشي نشان دادند كه، داشتن كودك مبتلا به اوتيسم باعث افسردگي، نگراني، استرس، شرمندگي و خجالت در والدين آن‌ها شده و بر روابط زناشويي آنان نيز تأثير منفي مي‌گذارد، چرا كه باعث بحث در ميان زن و شوهر درباره كودك مبتلا، درمان و مراقبت از او مي‌شود.

در واقع اين تأثير منفي كودك مبتلا به اوتيسم بر روابط زناشويي مي‌تواند كيفيت زندگي  اين خانواده‌ها را نيز تحت تأثير قرار دهد و موجب پايين آمدن آن شود. كيفيت زندگي، بعنوان درك افراد از موقعيتشان در زندگي و همچنين در ارتباط با بافت فرهنگي و نظام‌هاي ارزشي ميحط زندگيشان و مرتبط با اهداف، معيارها و علايق‌شان تعريف شده است و همواره 5 بعد را در بر مي‌گيرد: 1) فيزيكي 2) اجتماعي 3) رواني 4) روحي و 5) علائم مربوط به بيماري يا تغييرات مربوط به درمان (نجات، 1387). تحقيقات بسياري نشان داده‌اند كه داشتن كودك مبتلا به عقب‌ماندگي ذهني و اختلال اوتيسم بر بسياري از جنبه‌هاي كيفيت زندگي از جمله: بعد رواني، روحي (هوبرت و اسميت، 2008؛ گري، 2003؛ نقل از رياحي و همكاران، 1390)، بعد اجتماعي (پوراعتماد و همكاران، 1386)، بعد فيزيكي (گراي ، 1997)، بعد اجتماعي (رافعي، 1387) تاثير مي گذارد. بنابراين با توجه تأثير عميق اين اختلال بر سلامت رواني و ابعاد مختلف كيفيت زندگي خانواده‌ها مداخله در جهت افزايش اين متغيرها امري مهم و ضروري مي‌باشد. يكي از مداخلات مؤثر در خصوص اين امر، مداخلات شناختي رفتاري  مي‌باشد. درمان شناختي ـ رفتاري(CBT)، نوعي روان درماني است كه به بيماران كمك مي‌كند تا به درك افكار و احساساتي كه بر روي رفتارشان تأثير مي‌گذارد، نايل گردند. درمان شناختي ـ رفتاري در حال حاضر براي درمان بسياري از اختلالات به كار گرفته مي‌شود. درمان شناختي رفتاري عموماً كوتاه مدت است و بر كمك به بيماران در پرداختن به يك مشكل خاص تمركز دارد. در خلال دوره درمان فرد ياد مي‌گيرد كه چگونه الگوهاي فكري مخرب يا مزاحمي كه داراي تأثير منفي بر روي رفتارش هستند، را شناسايي كند و تغيير دهد (سيدمحمدي، 1387). تحقيقات چندي نشانگر تأثير درمان شناختي ـ رفتاري بر سلامت رواني و كيفيت زندگي مي‌باشد (ويلز و بارسكوا ،2007؛ فرامرزي، همايي، ايزدي، 1390؛ رياحي و همكاران، 1390).

رياحي و همكاران(1390) در پژوهشي تحت عنوان تأثير درمان حمايتي و شناختي رفتاري بر سلامت روان و باورهاي غيرمنطقي مادران داراي فرزند مبتلا به اختلال اوتيسم، نشان دادند كه هم درمان شناختي رفتاري و هم درمان حمايتي در بهبود سلامت رون مادران داراي كودك مبتلا به اوتيسم مؤثر مي‌باشد. پژوهش حاضر نيز در راستاي همين تحقيقات صورت خواهد گرفت و درصدد پاسخ‌گويي به اين سؤال است كه: آيا مداخله شناختي رفتاري بر كيفيت زندگي و سلامت روان مادران داراي كودك مبتلا به اختلال اوتيسم موثر است؟

 

دانلود اثربخشي مداخله شناختي رفتاري بر كيفيت زندگي و سلامت روان مادران داراي كودكان مبتلا به اختلال اوتيسم

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.