پايان نامه صنايع شيميايي - چغندر
پايان نامه صنايع شيميايي چغندر |
![]() |
دسته بندي | پژوهش هاي دانشگاهي |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 959 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 90 |
پايان نامه صنايع شيميايي - چغندر
مقدمه و تاريخچه
چغندر قند از گونه بتاولگاريس بوده و گياهي دوساله ميباشد، اين گياه سال اول غده تشكيل داده، سال دوم توليد بند، گل و بذر مينمايد. از نظر ظاهري، چغندر قند رسيده آماده مصرف در كارخانه مخروطي شكل ميباشد كه ريشه آن باريك است. ريشه تا 5/1 متر نيز ممكن است طولش باشد كه به آن دم چغندر قند ميگويند.
قسمت فوقاني آن را تنه ميگويند. از قسمت انتهايي دم كه قطري حدود يك سانتيمتر دارد را قطع نموده و جزء ضايعات محسوب ميشود. سطح خارجي شيارهايي با ريشههاي ضعيف دارد كه مقدارش بستگي به رقم انتخابي چغندر دارد. قسمت بالاي تنه كه ريشه جانبي ندارد را گردن گويند و قسمتي كه روي آن تاج برگ قرار دارد را سر چغندر قند ميگويند.
فهرست مطالب
مقدمه و تاريخچه.... 1
فصل اول.... 4
1-1 چغندر قند.. 4
2-1 مراكز كشت چغندر قند و نيشكر در جهان.... 6
3-1 چغندرقند در ايران.... 7
فصل دوم... 10
1-2 برداشت، نگهداري و تحويل چغندر قند.. 10
2-2 تحويل و تخليه.... 13
3-2 تخليه چغندر. 14
4-2 تخليه مكانيكي.... 14
5-2 تخليه هيدروليكي.... 15
6-2 تخليه با آب يا تخليه هيدروليكي.... 16
7-2 روش تخليه خشك..... 16
فصل سوم... 18
آزمايشات صورت گرفته در كارخانه چغندرقند.. 18
1-3 تحويل چغندر قند.. 18
2-3 تهيه خمير چغندر: 19
3-3 استحصال شربت يا عصارهگيري.... 21
4-3 شربت خام و عصاره چغندر. 25
5-3 تفاله آبدار و تفاله پرس شده.. 28
6-3 آب ديفوزيون و آب پرس...... 31
7-3 شربت ديفوژيون.... 32
8-3 تصفيه شربت..... 32
9-3 شربت رقيق.... 40
10-3 شربت غليظ.... 45
11-3 پختها. 50
12-3 پسآبها، آب نوچ و استاندارد ليكورها. 51
13-3 شكر خام چغندر. 54
14-3 شكر خام نيشكر. 56
15-3 شكر سفيد.. 56
16-3 ملاس چغندر. 59
17-3 ملاس نيشكر. 60
فصل چهارم... 62
1-4 مصرف چغندر در كارخانه.... 62
2-4 شستشوي چغندر، خلال كردن وتوزين آن.... 62
3-4 جداسازي سنگريزه و دم چغندر. 67
4-4 انتقال چغندر از چغندرشويي به مخزن ذخيره.. 67
5-4 خرد كردن يا خلال كردن چغندر. 68
6-4 آسياب خلال با صفحه متحرك (برش كامل).. 69
7-4 آسياب خلال توربيني با برش كامل.... 70
فصل پنجم... 72
حمل چغندر به كارخانه.... 72
1-5 نمونهبرداري.... 72
2-5 عيارسنج.. 74
3-5 روش نگهداري چغندر قند.. 77
4-5 رسيده بودن چغندر قند از نظر فيزيولوژيكي.... 78
5-5 مراحل تميز كردن و شستشوي چغندر قند.. 79
6-5 ديفوزيون.... 81
منابع... 85