رابطه پيوند با مدرسه و بزهكاري در بين نوجوانان
پايان نامه كارشناسي روانشناسي عمومي رابطه پيوند با مدرسه و بزهكاري در بين نوجوانان شهرستان اردبيل به همراه فايل SPSS (مشاوره و تحليل آماري ) |
![]() |
دسته بندي | روانشناسي و علوم تربيتي |
فرمت فايل | docx |
حجم فايل | 402 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 90 |
پايان نامه كارشناسي روانشناسي عمومي
رابطه پيوند با مدرسه و بزهكاري در بين نوجوانان شهرستان اردبيل
به همراه فايل SPSS (مشاوره و تحليل آماري )
مقدمه
مدارس نقش مهمي در شكل گيري ارزش ها، هنجارها و فرصت هاي اجتماعي افراد دارند. كودكان اولين تعاملات خود را در سيستم آموزشي در حدود پنج يا شش سالگي برقرار ميكنند و معمولا تا هجده سالگي ارتباط شان را با مدرسه حفظ ميكنند ، در نتيجه جوانان تقريبا 13 سال از زندگي خود را در سيستم آموزشي صرف ميكنند به عبارتي اين مقدار از زمان را در ساختار تحصيلي و به دور از خانواده شان سپري ميكنند و موسسات آموزشي ابزار اوليه اجتماعي شدن جوانان ميشود. مدارس هم مسئول آموزش اطلاعات و روشها و هم مسئول ايجاد هنجارها و و ارزش هاي جامعه محسوب ميشود.
در جامعه امروزي مدارس با موضوعات پيچيده كه تاثير انكار ناپذيري بر كاركرد آنها دارد روبرو هستند.از مدارس انتظار ميرود كه جوانان را با محيط يادگيري سالمي مواجه كنند كه بتوانند در آن به سطح مطلوبي از دانش دست يابند و افراد مولد در جامعه باشند. با آگاهي از وقايع و نارسايي هايي كه در مدارس ديده ميشود نگراني هاي عموم از جو مدارس افزايش ميابد.( نقل از رضايي شريف و همكاران ، 1390).
پيوند با مدرسه علاقه و دلبستگي دانش آموزان به معلمان ، كاركنان و مديران و غرور نسبت به مدرسه خود است (ايس ، 2005به نقل از رضايي شريف و همكاران ، 1390). اهميت جو مدرسه و پيوند دانش آموز – مدرسه زمينه جامعه شناختي ، روانشناسي مدرسه و ادبيات آموزشي دارد. توافقي عمومي وجود دارد كه مدارس محيط اجتماعي بزرگي هستند كه در آن دانش آموزان از اعتقادات ، ارزش ها ، معيارها و نگراني هاي مشترك برخوردارند.
همچنين عملكرد هاي شناختي و عاطفي دانش آموزان به وسيله ويژگي هاي مدرسه شكل ميگيرد و يادگيري در مدرسه در يك محيط اجتماعي ، هم درون و هم در بيرون كلاس درس صورت ميگيرد (هافمن و ديگران 2001 به نقل از اسكرمن ، 2002؛ نقل از رضايي شريف و همكاران، 1390).
تعريف موضوع
بزهكاري پديده اجتماعي جهاني است كه معمولاً براي جرايم نوجوانان زير 18 سال به كار برده مي شود. گرچه، جوامع گوناگون برحسب وضعيت اقتصادي و اجتماعي خود با انواع متفاوتي از آن روبه رو هستند. در همه جوامع انساني اصطلاح بزهكار در مورد افرادي به كار برده مي شود كه اعمال خلاف قانون يا موازين مذهبي آن جامعه انجام مي دهند. با توجه به اين كه احكام در جامعه هاي گوناگون متفاوت است، فرد متخلف در يك جامعه، ممكن است در جامعه ديگر از تخلف مبري باشد.
در كشور ما بزهكاري به مجموعه كل جرايمي گفته مي شود كه در صورت ارتكاب، مجازات هايي از قبيل قصاص، ديات، حدود و تعزيزات را در پي دارد. هر روز در كنار ما جرايم متعددي به وقوع مي پيوندد و با تورق روزنامه ها، در صفحه حوادث با انواع بزهكاري آشنا مي شويم: چاقوكشي، ضرب و جرح، دزدي، تجاوز و وقتي از خيابان عبور مي كنيم سازمان هايي نظير كانون اصلاح و تربيت، نيروي انتظامي، و دادگاه هايي را مي بينيم كه براي مجازات اين گونه افراد به وجود آمده اند. ولي تا حالا فكر كرده ايم چه عواملي در به وجود آوردن فرد بزهكار مؤثر است؟ پيچيدگي عوامل مؤثر در پديده بزهكاري سبب شده است كه هر گروه از محققان آن را از ديدگاهي خاص بررسي كنند. روان شناسان و روان پزشكان از ديدگاه روان شناختي، حقوق دانان از ديدگاه جرم شناسي و مسايل كيفري، پزشكان و زيست شناسان از نظر عوامل مؤثر زيستي و بالاخره جامعه شناسان از ديد آسيب شناسي اجتماعي.
فهرست مطالب
مقدمه 1
تعريف موضوع 2
اهميت و ضرورت موضوع 4
بيان مساله 4
سوالات تحقيق 6
فرضيه هاي تحقيق 6
تعاريف عملياتي 6
تئوري هاي پيوند مدرسه 9
تفاوت در پيوند با مدرسه 12
مدل رشد اجتماعي 13
دلبستگي به مدرسه 14
دلبستگي به كاركنان 14
تعهد به مدرسه 16
مشغوليت در مدرسه 17
باور 18
تفكيك از سازه هاي مرتبط 19
بزهكاري 22
تعريف بزه در رويكرد هاي مختلف 24
رويكرد حقوقي جرم 24
رويكرد جامعه شناختي 24
رويكرد جرم شناسي 25
تعريف انواع بزه هاي معمول 25
رويكرد ها در مورد علل بزهكاري 27
رويكرد شكل ظاهري (Body type theories). 27
رويكرد ساختار زيستي 28
رويكرد روانشناختي 29
رويكرد وضعيت اقتصادي 31
رويكرد كنترل اجتماعي 32
رويكرد پيوند افتراقي 33
رويكردهاي التقاطي 35
عوامل مستعدكننده بزهكاري 37
مهاجرت 38
برخي علل انحراف جنسي 41
د). عدم تماس دائم بين مربيان با خانواده 42
بهره هوشي و بزهكاري 45
مبارزه با بزهكاري 45
پيشگيري از بزهكاري 46
پيشگيري اوّليه (سطح اول). : ايجاد يك محيط سالم 47
پيشگيري ثانويه (سطح دوم). : كاهش عوامل خطرزا 48
پيشگيري ثالثيه (سطح سوم). : كنترل موقعيت خطر 49
روش پژوهش 51
جامعه آماري 51
نمونه آماري و روش نمونه گيري 52
روش جمع آوري اطلاعات 53
روش تجزيه و تحليل داده ها 53
بحث نتيجه گيري 68
محدوديت هاي پژوهش 70
پيشنهادات 71
منابع Error! Bookmark not defined.